Hondenbeleid 101 Beach Club en Gemeente Noordwijk

Beste Gasten,

De keuze voor onze verkleinde Beach Club om hondenvrij te worden was niet makkelijk. Bij ons kwamen er té veel, meer dan  honderden honden per dag op ons terras en vaak ook meer honden dan baasjes aan een tafel. Spreiding over alle strandpaviljoens tijdens het gehele seizoen zou goed zijn geweest, dan had dit wellicht geen problemen opgeleverd. 
Helaas hielden veel hondenbezitters zich niet aan de aangegeven hondenregels op het terras, welke zorgde voor overlast; honden laten zitten op ons meubilair, plassen tegen ons meubilair en plantenbakken, overgeven door het drinken van zeewater of te overhit zijn in zomer, blaffende en vechtende honden, personeel wat in hun kruis werd betast, of werd gebeten, struikelden over hondenriemen en hierdoor hier niet meer wilden werken.
Wij zijn een paviljoen waar eten en drinken geserveerd wordt en hierdoor kunnen wij de hygiëne voor onze gasten als onszelf niet meer waarborgen, als ook de veiligheid voor ons personeel, wat ons helaas heeft moeten besluiten het hele seizoen geen honden meer toe te staan in ons restaurant en op ons terras.

Wij zijn, als ook hondenbezitter, ons er bewust van dat de goede hondenbaasjes leiden onder de slechte en begrijpen de teleurstelling. Bij onze Take Away, die een uitgebreider menu heeft en in de zomer langer zal openblijven kunt u lekkers halen om mee te nemen naar strand. Bij onze strandman en onze comfort Beach Villa's blijven honden uiteraard van harte welkom.

P.S. Buiten ons paviljoen hadden we speciaal zitjes geplaatst voor baasjes met hond, maar door een klacht ingediend bij de gemeente Noordwijk, van een hondenbezitter, hebben wij deze helaas moeten verwijderen. De hondenbezitters met begrip en wij betreuren dit ten zeerste.

Goed om te weten:
Gemeente Noordwijk erkend, het extreem groeiende aantal honden en uitlaatservices op het hondenstrand en neemt maatregelen om toe te zien op het naleven van de algemene hondenregels. Doordat Staatsbosbeheer strengere eisen stelt aan hondeneigenaren (max 3 honden p.p. en betalen voor uitlaatservices), vinden nog meer honden eigenaren de weg naar het hondenstrand, en is de overlast hier helaas ook door toegenomen.
De gemeente Noordwijk neemt dit jaar maatregelen, handhaving zal controleren en beboeten op misdragingen. Zoals o.a. het al loslaten van honden bovenaan de afrit, het bevuilen van de afrit door plas en poep, welke afgelopen seizoen leidt tot erge stank overlast en hygiëne problemen veroorzaakt, etc.

Op het strand van de gemeente Noordwijk zijn honden welkom. Voor bepaalde strandgedeelten en perioden zijn er wel regels vastgesteld. Honden zijn om hygiënische redenen verboden op het strand voor beide boulevards en paviljoens, waaronder dit seizoen ook 101 Beach Club: van 1 juni t/m 31 augustus. Handhavers controleren hier streng op en geven bekeuringen bij overtreding.

Op het stuk strand richting Katwijk kunt u het gehele jaar wandelen met uw hond. Uw hond mag hier los lopen, maar wist u dat dit officieel pas mag op het strand ter hoogte van ons laatste strandhuisje?!