Hondenbeleid 101 Beach Club en Gemeente Noordwijk

Beste Gasten,

De keuze voor onze verkleinde Beach Club om hondenvrij te worden was niet makkelijk. Dit jaar vallen wij ook onder de Noordwijk honden regeling, tussen 1 juni en 31 augustus honden om hygiënische redenen niet toegestaan in de paviljoens.
Helaas ervaarden we een overweldigend aantal honden op strand en terras (meer dan honderden per dag) en hadden we vaak meer honden dan baasjes aan een tafel. Spreiding over alle paviljoens gedurende het seizoen was onze wens, maar de gemeente Noordwijk staat dit niet toe.

De overlast veroorzaakt door hondenbaasjes die zich niet aan de regels houden; honden laten zitten op ons meubilair, plassen tegen ons meubilair en plantenbakken, overgeven door het drinken van zeewater of te overhit zijn in zomer, blaffende en vechtende honden, personeel wat in hun kruis werd betast, of werd gebeten, struikelden over hondenriemen en hierdoor hier niet meer wilden werken, maar met name het waarborgen van de hygiëne heeft ons doen besluiten het hele seizoen hondenvrij te zijn. Dit was een moeilijk besluit en we begrijpen dat sommige hondenbezitters teleurgesteld zijn. Naast de negatieve reacties/reviews, ontvangen we gelukkig ook positieve reacties van begripvolle hondenbezitters, waarvoor dank.

Wij zijn, als ook hondenbezitter, ons er bewust van dat de goede hondenbaasjes leiden onder de slechte en begrijpen de teleurstelling. Bij onze Take Away, die een uitgebreider menu heeft en in de zomer langer zal openblijven kunt u lekkers halen om mee te nemen naar strand. Bij onze strandman en onze comfort Beach Villa's blijven honden uiteraard van harte welkom.

Buiten ons paviljoen hadden we speciaal zitjes geplaatst voor baasjes met hond, maar door een klacht ingediend bij de gemeente Noordwijk, van een hondenbezitter, hebben wij deze helaas moeten verwijderen. De hondenbezitters met begrip en wij betreuren dit ten zeerste, we proberen nog een oplossing te vinden.

Goed om te weten:
Gemeente Noordwijk heeft de status van Kuuroord en erkend, het extreem groeiende aantal honden en uitlaatservices op het hondenstrand en neemt maatregelen om toe te zien op het naleven van de algemene hondenregels. Doordat Staatsbosbeheer strengere eisen stelt aan hondeneigenaren (max 3 honden p.p. en betalen voor uitlaatservices), vinden nog meer honden eigenaren de weg naar het hondenstrand. Gemeente Noordwijk kijkt naar ook zo'n regel voor op het strand in toekomst, maar
neemt dit jaar al wat maatregelen; handhaving zal controleren en beboeten op misdragingen. Zoals o.a. het al loslaten van honden bovenaan de afrit, en opruimplicht ontlasting, etc.

Op het strand van de gemeente Noordwijk zijn honden welkom. Voor bepaalde strandgedeelten en perioden zijn er wel regels vastgesteld. Honden zijn om hygiënische redenen verboden op het strand voor beide boulevards en paviljoens, waaronder dit seizoen ook 101 Beach Club: van 1 juni t/m 31 augustus. Handhavers controleren hier streng op en geven bekeuringen bij overtreding.

Op het stuk strand richting Katwijk kunt u het gehele jaar wandelen met uw hond. Uw hond mag hier los lopen, maar wist u dat dit officieel pas mag op het strand ter hoogte van ons laatste strandhuisje?!
Laten we ons allen aan de regels houden en het hondenstrand koesteren.

Dank voor uw medewerking en begrip.
Team 101